Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-serowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l
ser biały 150 gr
majeranek szczypta
bazylia szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
Goździki całe Prymat 2 szt
marchewka ugotowana w rosole
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
śmietana 200 ml
mąka kukurydziana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-serowa

Rosół zagotować z goździkami, i goździki wyjąć, dodać zmięty ser i zmiksować blenderem. Pogotować chwilę, dodać majeranek, bazylię i suszoną natkę pietruszki, oraz pokrojoną na plasterki marchewkę. Śmietanę wymieszać z koncentratem i mąką kukurydzianą, dodać do zupy i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 09.12.2012 19:05
ciekawe połączenie, takie nietypowe :)
cooleczka 19.12.2011 13:29
kusi mnie, żeby spróbować - zwłaszcza przez te goździki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak