Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet mięsny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane mięso wieprzowe 20-30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 2 łyżki
jajko 3 sztuki
posiekana zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet mięsny

Mięso zemleć dwukrotnie. Masło rozetrzeć dodając do niego po jednym żółtku. Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę. Mięso połączyć z posiekaną zieleniną, bułką tartą i pianą z białek, dodać sól i pieprz, delikatnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypań bułką tartą, wyłożyć masę mięsną. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.02.2014 12:43
ciekawy smak
Seba 14.06.2013 07:51
fajny przepis
kasiaw 15.06.2012 10:29
nawet smaczny
bercik1 25.12.2011 22:58
Ciekawie smakuje.
MAŁY 24.01.2011 13:19
smaczny
Allice 12.10.2010 21:08
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak