Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w cebulowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 7
olej
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
matijasy 0.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w cebulowym sosie

śledzie moczymy w wodzie, w tym czasie obrane cebule kroimy w bardzo cienkie piórka, jesli cebule są bardzo duże to piorka przecinamy jeszcze na polówki, następnie dusimy cebule na oliwie lub oleju, doprawiamy solą pieprzem i kucharkiem, gdy cebula robi sie miekka dodajemy koncentrat i jeszcze troche dusimy. Sledzie kroimy na 3-4 czesci, a nastepnie przekladamy je uprażoną cebule. na dno półmiska ukladamy warstwe cebuli, potem sledzie, cebule, sledzie i cebule.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 02.07.2012 17:51
fajne
pigila
pigila 07.10.2011 05:32
super
Grażyna13 18.04.2011 10:25
To by mi smakowało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak