Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 4 sztuki
cukier puder 30 dag
mąka kukurydziana 1 łyżka
zapach waniliowy 1/2 łyżeczki
śmietana kremówka 300 ml
truskawki świeże 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Białka ubić na sztywną pianę dodając podczas ubijania po łyżce cukru pudru. Dodać następnie po łyżce mąki. Na koniec dodać aromat waniliowy i jeszcze przez chwilę ubijać. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. W tym czasie masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do piekarnika, zapiekać około 5 minut, po czym zmniejszyć temp. Do 190 stopni i zapiekać bezę jeszcze 90 minut. Śmietanę ubić, wyłożyć na wystudzoną bezę i ozdobić truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.08.2013 20:17
super torcik
Katarzyna/kate1980 26.03.2012 20:30
pyszności
Krzysztof42 13.10.2011 16:55
mniam
pioge7 12.02.2011 10:53
musi być dobry
agata1722
agata1722 18.11.2010 09:05
pycha
Iwusia 13.11.2010 12:28
ciekawe :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak