Torcik

Torcik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    4 sztuki
  • cukier puder

    30 dag
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • zapach waniliowy

    1/2 łyżeczki
  • śmietana kremówka

    300 ml
  • truskawki świeże

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając podczas ubijania po łyżce cukru pudru. Dodać następnie po łyżce mąki. Na koniec dodać aromat waniliowy i jeszcze przez chwilę ubijać. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. W tym czasie masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do piekarnika, zapiekać około 5 minut, po czym zmniejszyć temp. Do 190 stopni i zapiekać bezę jeszcze 90 minut. Śmietanę ubić, wyłożyć na wystudzoną bezę i ozdobić truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

27.08.2013 20:17
super torcik

Katarzyna/kate1980

26.03.2012 20:30
pyszności

Krzysztof42

13.10.2011 16:55
mniam

pioge7

12.02.2011 10:53
musi być dobry

agata1722

18.11.2010 09:05
pycha

Iwusia

13.11.2010 12:28
ciekawe :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat