Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z uszonych grzybów z cebulką i czosnkiem na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula 0.5 sztuki
śmietana 12% 400 mililitrów
grzyby suszone 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z uszonych grzybów z cebulką i czosnkiem na maśle

grzyby moczymy,przez noc następnie gotujemy ok 30 minut, odcedzamy drobno kroimy, na maśle podsmażamy pokroioną w kostkę cebulę, i czosnek, dodajemy grzyby, zalewamy śmietaną gotujemy 10 minut, przyprawimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 13.04.2011 14:49
też taki robie
Mysiunia 26.12.2010 11:39
fajny sosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak