Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
mleko 150 mililitrów
kasza gryczana 2 woreczki
boczek 200 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

kasze gotujemy w osolonej wodzie z mleka, jajka i mąki zarabiamy ciasto , które następnie wyrabiamy, boczek kroimy w kostkę, mięszamy z ugotowaną kaszą, ciasto wałkujem, wycinamy krążki lepimy pierogi, gotujemy w osolonej wodzie 5 mint od momentu wyplynięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 17.02.2012 12:56
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak