Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie greckim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
cebula 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie greckim

Włoszczyznę oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać tłuszcz i poddusić na nim włoszczyznę z cebulą, podlewając odrobiną wody, doprawić do smaku. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formować pulpeciki. Obtaczać je w mące i podsmażać na oliwie. Podsmażone pulpeciki przekładać do sosu warzywnego i razem pogotować przez kilka minut, zaprawić koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.06.2013 23:25
fajne danie
Wafelek2601 24.12.2012 00:27
Super
bercik1 25.12.2011 22:57
Ekstra, coś dla mnie.
Aleksandra54 08.08.2010 09:03
pycha!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak