Klopsiki w sosie greckim

Klopsiki w sosie greckim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2-3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać tłuszcz i poddusić na nim włoszczyznę z cebulą, podlewając odrobiną wody, doprawić do smaku. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formować pulpeciki. Obtaczać je w mące i podsmażać na oliwie. Podsmażone pulpeciki przekładać do sosu warzywnego i razem pogotować przez kilka minut, zaprawić koncentratem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

04.06.2013 23:25
fajne danie

Wafelek2601

24.12.2012 00:27
Super

bercik1

25.12.2011 22:57
Ekstra, coś dla mnie.

Aleksandra54

08.08.2010 09:03
pycha!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat