Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w morelach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 sztuka
suszone morele 20 dkg
masło 3 łyżki
rosół 2 szklanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
anyżówka 1 łyżka
tymianek 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w morelach

Królika podzielić na 8 części, umyć, osuszyć. Morele przekroić na połówki. Masło rozgrzać w brytfance, podsmażyć kawałki królika. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać rosołem i anyżówką. Tymianek umyć, oderwać listki od łodyżek. Morele, listki laurowe i tymianek włożyć do mięsa. Dusić ok. 1 godziny. Dymkę oczyścić, umyć, pokroić w krążki o szerokości 3-4 cm, włożyć do brytfanki na 1/2 godziny przed końcem duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 13.05.2011 18:12
nigdy nie jadłam królika
Mirka-Ludomila 09.04.2011 09:52
fajny przepis
Mirka-Ludomila 09.04.2011 09:52
fajny przepis
RenataZ-et 26.12.2010 23:45
Ciekawe połączenie-na pewno będzie smaczny
Iwona51
Iwona51 26.12.2010 21:41
smaczny jest króliczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak