Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z mięsa mielonego i marchewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
marchewka kilka sztuk
jajko 2 sztuki
mała cebulka 1 sztuka
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z mięsa mielonego i marchewki

Mięso mielone połączyć z cebulką (pokrojoną w drobną kosteczkę), oraz jajkami. Solimy, dodajemy pieprzu ziołowego i czarnego mielonego, oraz swoich ulubionych przypraw -według gustu. Marchewkę obrać, utrzeć na tarce, dodać do mięsa.
Z tak przygotowanej masy mięsnej uformować podłużne paluszki, upiec na grillu. Podawać z pieczywem, lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 25.06.2012 22:13
smaczne
jogobella231
jogobella231 07.03.2011 16:10
fajne
pigila
pigila 26.12.2010 15:15
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak