Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 tacka
cebula 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz 6 ziaren
sól do smaku
kaszka 1/2 szklanki
ryba 30 (kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Gotuję najpierw wywar z włoszczyzny, z dodatkiem soli, przypieczonej cebulki, liścia laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu. To musi się trochę pogotować, żeby wywar nabrał mocy. Po 20-25 minutach wrzucamy kawałki ryby, gotujemy 15-20 minut. Potem wyjmujemy rybę i warzywa oprócz marchewki, którą ja kroję w drobne kawałki. Wsypujemy kaszkę mannę, około pół szklanki, dokładnie mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotujemy kilka minut, aż kaszka zmięknie.Wrzucamy obrane kawałki ryby i zupa gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.04.2011 19:19
jeszcze takiej nie jadłam
Ewa111 08.04.2011 14:23
właśnie znalazłam przepis na dobrą zupę rybną , mój mąż jest wędkarzem i czasem przynosi ryby które tyko nadają się na zupę
SmacznaPyza 25.03.2011 08:54
bardzo lubię rybną zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak