Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka pieczone cynamonowo-pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
sok cytrynowy do smaku
cynamon do smaku
masło kilka łyżeczek
dżem pomarańczowy kilka łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka pieczone cynamonowo-pomarańczowe

Jabłka umyć, osuszyć, a następnie wydrążyć ogryzki. Pokropić sokiem cytrynowym. Do każdego nałożyć łyżeczkę masła, posypać mielonym cynamonem, dodać łyżeczkę dżemu pomarańczowego.
Tak przygotowane jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, piec około 15 minut. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak