Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki wieprzowe w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerki wieprzowe 1 kg
mąka 2 łyżki
bulion drobiowy 1,5 szklanki
smalec 2 łyżki
wino czerwone 1 szklanka
cebula 2 szt
morele suszone 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki wieprzowe w winie

Nerki rozkroić wzdłuż i obgotować trzy razy, za każdym razem zmieniając wodę, ostudzić, pokroić w plasterki, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Nerki przełożyć do garnka podlać rosołem, dodać drobno posiekaną cebulę i dusić pod przykryciem ok godziny. Pod koniec dodać wino, posiekane morele i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.04.2012 10:47
jeszcze nie próbowałam
Iwona51
Iwona51 23.12.2011 09:07
fajne
iwa643 26.12.2010 07:18
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak