Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantyna z ryb mielonych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 0,5 kg
marchewka 1
cytryna 1
natka pietruszki 1
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna z ryb mielonych

Marchewkę umyj, obierz, ugotuj i pokrój w plasterki. Plasterki cytryny przekrój na pół. Natkę pietruszki porwij na małe części.
Filet z ryby ugotuj a następnie przemiel. Z zmielonej ryby uformuj wałeczki, które następnie owiń folią spożywczą i odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj bulion i dodaj do niego trochę żelatyny. Odstaw na jakiś czas do zastygnięcia.
Na półmiskach poukładaj pokrojoną w plastry rybę, plasterki marchwi, cytrynę i natkę pietruszki. Całość zalej wywarem, kiedy ten już będzie prawie zastygnięty.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 28.12.2010 15:11
ładnie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak