Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa pikantna po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
jajko 1 sztuka
ser żółty 100 g
płatki owsiane 0,5 szklanki
woda 8 łżek
przyprawy do smaku
sos do pizzy (pikantny)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa pikantna po włosku

Wołowinę mielimy, przekładamy do dużego naczynia. Dodajemy ubite jajko, płatki owsiane, oraz starty ser żółty i kilka łyżek wody, a także część sosu do pizzy. Mieszamy. Dodajemy soli, pieprzu, bazylię i oregano. Masę przekładamy do foremki żaroodpornej. Pieczemy w piekarniku, około 60 minut, w temperaturze 170 stopni.
Polewamy resztą ostrego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 16.01.2011 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak