Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie opiekane w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 300 gram
marchewka 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie opiekane w occie

Śledzie namocz i odstaw na co najmniej 2 godziny. Następnie odsącz je i posyp solą i pieprzem do smaku. Marchewkę umyj, obierz, ugotuj i pokrój w plasterki. Śledzie zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, dopóki panierka nie stanie się złocista.
Aby przygotować zalewę, zagotuj wodę z octem w stosunku 3:1 (woda:ocet). W słoikach ułóż opanierowane śledzie, dodaj marchewkę i całość zalej wodą z octem. Słoiki zakręć szczelnie i odstaw w ciemnie i chłodne miejsce. Śledzie podawaj dopiero następnego dnia.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.11.2011 07:29
jeszcze nie próbowałam
olkaaa 07.11.2011 07:28
jeszcze nie próbowałam
Smakosz6 23.08.2011 13:11
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
RenataZ-et 25.12.2010 21:00
Nigdy takich nie robiłam, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak