Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane placki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
żółty ser
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane placki

Robimy masę ziemniaczaną jak na zwykłe placki . Na gorący olej na patelni kładziemy cienką warstwę masy ziemniaczanej. Na niej kładziemy żółty ser, a na to ponownie warstwę masy. Gdy placki z jednej strony się zarumienią , dwoma szerokimi łopatami obracamy je na druga stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak