Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby morskiej 1,5 kg
ziemniaki ugotowane 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
śmietana 1 szklanka
cebula 3 szt
mąka 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryby

Filety z ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Rybę wyłożyć na talerz, na tym samym oleju zrumienić drobno posiekaną cebulę i pieczarki. Ziemniaki pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki oraz grzyby z cebulą i rybę. Na ostatnia warstwę dać ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem, zalać śmietaną i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.05.2012 20:15
super
plocia 26.03.2011 13:50
oo takie to smaczne, wypróbowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak