Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynki na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mandarynka 10 szt
śmietana kremówka 20 dag
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 4 szt
likier cytrusowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynki na gorąco

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać likier i śmietanę. Rozlać do kokilek. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki i powkładać do deseru. Deser włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.08.2013 07:18
bardzo ciekawy pomysł
Motorek 18.10.2012 08:29
bardzo fajny przepis
Monika193
Monika193 28.12.2010 14:03
uwielbiam mandarynki, koniecznie wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak