Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń barania w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 1,5 kg
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
czosnek ząbki 3 szt
oliwa 3 łyżki
wiśniówka 50 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania w winie

Mięso natrzeć solą z roztartym czosnkiem, tymiankiem, oprószyć pieprzem. Mięso obrumienić na oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem, posypać bułką tartą i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso wyjąć z garnka, a sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą, zagotować. Sos doprawić wiśniówką, przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.02.2014 09:30
rewelacyjne mięsko
Seba 29.05.2012 10:14
pycha
Angelika10 10.03.2012 08:13
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak