Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka szymanowska 1 kg
woda letnia
sól
jajko
Farsz:
kapusta kiszona 3 kg
grzyby leśne
jajko
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami

Dzień wcześniej zrobiłam farsz, czyli ugotowałam grzybki , ilość dowolna , i ugotowałam kapustę . Kapustę wraz z grzybami odsączyłam i zmieliłam przez maszynkę , do farszu dodałam jajko, sól, pieprz świeżo zmielony , przyprawę kucharek i zamieszałam . Wstawiłam do lodówki. Ciasto zrobiłam w taki sposób, czyli wysypałam na stolnicę mąkę , dodałam jajko i uszykowałam sobie w kubku wodę letnią i zrobiłam ciasto. Rozwałkowałam ciasto na cieniutki placek i robiłam szklanym naczyniem kółka , do każdego kółka wkładałam po 2 łyżeczki małe farszu , następnie składałam na pół i zlepiałam końce. Jeszcze nie gotowe pierogi wkładałam do wrzątku z dodatkiem soli i gotowałam do 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 13.12.2012 09:14
porzepyszne
Aneta41 07.11.2012 20:11
fajne:) z cebulka idealne
Stenka 18.09.2012 19:18
pyszne, polecam
babcia
babcia 05.06.2012 10:53
apetyczne
RenataZ-et 26.12.2010 15:52
Pięknie Ci wyszły :)
Margo1 25.12.2010 16:48
Nigdy nie moge pojeść , ponieważ inni mnie wyprzedzą i tylko parę mi pozostaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak