Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście ryżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pangi 6 szt
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
ryb ugotowany 15 dag
mleko 150 ml
mąka 2/3 szklanki
jajko 2 szt
olej do smażenia
tymianek 1 (siekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście ryżowym

Filety natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą, skropić sokiem z cytryny. Jajka dodać do mleka, ubijać dodając mąkę, posiekany tymianek, sól, następnie ugotowany ryż. Filety zanurzać w ryżowym cieście i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.10.2013 15:43
smaczna rybka
olkaaa 15.09.2012 13:47
jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak