Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
jogurt owocowy 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem jogurtowym

Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec w 180 stopniach ok 15 minut. Do jogurtu dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i schłodzić. Gdy jogurt lekko zgęstnieje, dolać ubitą na sztywno śmietanę. Upieczone ciasto skropić wodą, wyłożyć na nie krem, rozsmarować i zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.06.2012 22:39
ciekawe jak smakują :)
Gosia32
Gosia32 29.05.2011 08:15
super
edyta44 10.03.2011 15:54
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak