Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdzowe bułeczki z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
cebula 1
kapusta kiszona 200 gram
sól do smaku
olej do smażenia 3 lyżki
drożdże 1 opakowanie
mleko 1 szkanka
mąka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzowe bułeczki z kapustą i grzybami

Farsz:
Pieczarki i cebulę pokrój drobno i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kapustę ugotuj, aż stanie się miękka. Kapustę wymieszaj z pieczarkami i posól do smaku.

Ciasto:
Drożdże połącz z mlekiem i mąką, dodaj szczyptę soli i zagnieć ciasto, z którego szklanką wytnij kółka. Ciasto nafaszeruj kapustą i grzybami i zagnij w kształt pierożków. Bułeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza przez około 15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.01.2011 01:03
uwielbiam z barszczem...smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak