Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
ser pleśniowy 20 dag
jogurt 3 łyżki
serek wiejski 2 łyżki
migdały 4 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z serem pleśniowym

Jabłka przeciąć na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i trochę miąższu. Ser pleśniowy rozgnieść z jogurtem, serkiem wiejskim, miąższem z jabłek i posiekanymi migdałami, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadzieniem napełnić wydrążone połówki jabłek, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.01.2014 19:16
Ciekawe połączenie.
Katarzyna59 16.10.2012 18:59
super
Seba 27.07.2012 09:17
extra
Motorek 20.05.2012 09:16
pycha
Martysia 20.01.2011 19:10
ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
bami 25.12.2010 14:08
Takiego dania jeszcze nie próbowałam, a brzmi smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak