Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z grzybami II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
jajko 4 szt
śmietana 1 szklanka
bulion warzywny 0,5 szklanki
mąka 30 dag
masło 15 dag
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z grzybami II

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekane cebule, lekko zrumienić, następnie wsypać pokrojone pieczarki, podlać bulionem i dusić ok 15-20 minut. Doprawić do smaku. Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Do mąki dodać sól, masło, wlać kilka łyżek wody i zagnieść ciasto, odłożyć na godzinę do lodówki. Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Na upieczone ciasto wyłożyć farsz grzybowy, zalać masą jajeczną i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.07.2012 22:53
super smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak