Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna ze śmietaną i twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jasne piwa 3/4 litra
gęsta śmietana 1/4 litra
surowe żółtka 3 sztuki
cukier 1/3 szklanki
twaróg 15-20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna ze śmietaną i twarogiem

W emaliowanym rondlu zagotować piwo, a gdy się raz zagotuje, dodać śmietanę. Żółtka utrzeć na \"puch\" z cukrem i dodać do gorącej zupy. Na każdy talerz położyć pokruszony twaróg i zalać go gorącą zupą. Oddzielnie można podać lekko przyrumienione na maśle grzanki z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 31.12.2010 17:49
mniam
RenataZ-et 28.12.2010 10:47
Robiłam kiedyś, ale troszkę inaczej. W smaku jest bardzo ciekawa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak