Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zwijane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zwijane

składniki:
•3/4 kg mięsa wołowego na zrazy
•pieprz
•musztarda
•cebula
•2 ugotowane marchewki
•10 dag chudego boczku
•3 kiszone ogórki
•mąka
•olej
•kostka bulionu wołowego
•liść laurowy
•ziele angielskie
•2 ząbki czosnku
•1/2 szklanki śmietany 18%
•sól

wykonanie:
Mięso potnij w poprzek włókien na cienkie plastry, pobij tłuczkiem. Oprósz pieprzem, posmaruj z jednej strony musztardą. Cebule pokrój w piórka, marchewki, boczek i ogórki w słupki. Na każdym płacie mięsa ułóż kilka piórek cebuli, słupek ogórka, marchewki i boczku. Zwiń rulon, każdy zepnij wykałaczką lub obwiaż nicią. Oprósz mąką i obsmaż ze wszystkich stron na oleju. Przełóz do rondla, zalej wrzątkiem (aby mięso było tylko przykryte), dodaj kostkę wołową, liść laurowy, ziele angielskie, posiekany czosnek, duś ok. 50 min pod przykryciem. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 22.09.2011 09:28
uwielbiam
tomek18 14.08.2011 21:32
super
Emilia21 10.10.2010 19:09
pyszne
Emilia21 10.10.2010 19:09
pyszne
marta639 18.09.2010 12:48
Polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak