Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier 1/4 szklanki
cukier waniliowy 16 g
jajko 2 szt
mleko 3/4 szklanki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowe babeczki

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i cukier waniliowy oraz roztrzepane jajka i mleko. Całość wyrobić na jednolitą masę, dodać porzeczki i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do małych foremek i piec w piekarniku o temperaturze 200 stopni ok 15 minut. Upieczone, wystudzone babeczki oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 22.07.2013 09:23
fajny pomysł na letnie słodkości
romanrafal
romanrafal 06.08.2012 17:16
świet ne
Seba 08.04.2012 11:14
fajna
malaczarna23 23.12.2011 07:34
pyszne
mehia 06.06.2011 21:37
uwielbiam :)
agnieszka137 12.01.2011 22:14
uwielbiam czarne porzeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak