Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony „paluszki”

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 5 dzwonków
mąka kukurydziana
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony „paluszki”

Łososia myjemy i każdy dzwonek kroimy na pół. Usuwamy kręgosłup i odcinamy skórę. Kawałki łososia panierujemy w mące kukurydzianej (dzięki niej będzie miał złoty kolor), a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.06.2013 22:59
Ja to bym mogła rybki jeść i jeść.
smakowita 03.05.2012 16:56
pyszna rybka
ewaa 13.03.2012 20:04
uwielbiam łososia...pychota:)
Małgosia6 14.12.2011 09:23
rewelacja-palce lizać
IKrakowianka 19.01.2011 20:38
Bardzo lubię łososia, super przepis
RenataZ-et 26.12.2010 16:17
Coś dla smakoszy łososia :)
rosik93 25.12.2010 23:34
smaczne paluszki
MAR3STA 25.12.2010 18:13
świetna rybka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak