Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony klasyczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
mąka do panierowania
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony klasyczny

Karpia patroszymy, myjemy, odcinamy głowę i płetwy, obieramy z łusek, a następnie kroimy w dzwonki. Posypujemy solą do smaku. Karpia panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zezłocenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.06.2013 22:59
Ryby są dobre ale nieraz strasznie drogie.
Grażyna13 20.11.2012 14:41
Uwielbiam :)
smakowita 28.06.2012 09:32
bardzo smaczny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak