Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz pieczony z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 4 dkg
chrzan 8 dkg
sól do smaku
cukier
śmietany 1/8 litra
dorsz 60 dkg
ocet 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz pieczony z chrzanem

rybę usunąć błonę z jamy brzusznej,opłukać,osączyć z wody,skropić octem,osolić,ułożyć w całości na posmarowanym półmisku do zapiekania,z wierzchu oblać stopionym tłuszczem i wstawić do średnio gorącego piekarnika .Piec wolno 30-40 minut ,często podlewając tłuszczem i skrapiając woda 2-3 łyżki.Gdy ryba upieczona,oblać zmieszaną z tartym chrzanem ,lekko osoloną i ocukrzoną śmietaną.Piec jeszcze kilka minut.Podawać z ziemniakami i surówka z warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 27.06.2011 17:29
też tak myślę ;)
iwona332 09.03.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak