Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ze spirytusem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 30 dag
masło 30 dag
mąka 30 dag
jajko 6
cukier waniliowy 2
proszek do pieczenia 1 opakowanie
ocet 1 łyżka
spirytus 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka ze spirytusem

cukier i cukier waniliowy utrzeć z masłem następnie dodać po jednym żółtku. nie przerwyając ucierania dodać mąkę i spirytus oraz proszek do pieczenia. na końcu wlać ocet, dodać rodzynki i pianę z białek. piec ok. godzinki w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 12.10.2011 16:16
lubię babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak