Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasteczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 5 dag
mąka 20 dag
cukier 15 dag
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasteczka

Posiekane migdały wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać tłuszcz, łyżkę wody i wyrobić ciasto. Ciasto włożyć na godzinę do lodówki, następnie z ciasta uformować wałek i nożem kroić cienkie plasterki. Ułożyć je na blaszce i piec ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.07.2012 22:00
pyszne ciasteczka
Monika193
Monika193 25.12.2010 11:20
takie ciasteczka są pyszne
mehia 25.12.2010 09:47
na pewno są smaczne :)
Iwona51
Iwona51 25.12.2010 01:25
lubię migdały a ciasteczka całkiem sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak