Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 3 łyżki
wieprzowina 60 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z pomidorami

Wieprzowinę podzielić na 12 porcji, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, otoczyć w bułce tartej, usmażyć na smalcu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grube plastry, oprószyć solą, pieprzem i mąką, usmażyć. Bitki ułożyć na talerzu, na każdym położyć plaster pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.01.2014 12:42
Wygląda bardzo apetycznie;)
Katarzyna59 24.10.2012 20:26
super
jeta72 24.09.2011 18:14
super
mehia 25.12.2010 09:44
apetyczny :)
Iwona51
Iwona51 25.12.2010 01:32
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak