Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa tarta z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 30 dag
mąka 30 dag
cukier 20 dag
masło 20 dag
cukier waniliowy 16 g
mleko 200 ml
jajko 3 szt
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa tarta z budyniem

Z 20 dag mąki, 15 dag masła, 15 dag cukru i śmietany zagnieść ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy i piec ok pół godziny w temperaturze 180 stopni. Do rondelka wlać mleko, dodać cukier waniliowy, zagotować. Resztę cukru utrzeć z jajkami na pulchną masę, następnie dodać resztę mąki i gorące mleko. Doprowadzić do wrzenia, gotować ok minuty. Maliny rozłożyć na upieczonym cieście, zalać przestudzonym budyniem i wstawić na kilka minut do ciepłego piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 28.07.2012 11:02
super pomysł
monika154 01.09.2011 12:47
mniam mniam
m1monika 26.08.2011 15:24
apetyczne
alaaa 25.12.2010 12:43
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak