Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
rosół 2 szklanki
masło 2 łyżki
żółtko jajek 3 szt
koperek posiekany 5 łyżek
pietruszka siekana 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka kartoflana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie koperkowym

Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, wyłożyć na talerz. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać, połączyć z rosołem, dodać mąkę kartoflaną rozmieszaną dwoma łyżkami wody. Wszystko wymieszać, zagotować. Sos odstawić, połączyć z serem, zieleniną i żółtkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem zalać fasolkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.05.2012 10:12
smaczne
ewaa 21.01.2012 22:00
pyszna:)
Angelika10 13.08.2011 22:57
Takiej jeszcze nie jadłam a bardzo lubię fasolkę.
IZABELA29 03.03.2011 09:47
pycha
edyta44 03.03.2011 09:19
lubie taka
mehia 17.02.2011 13:19
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak