Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piernikowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
jaja 2 szt
mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 20 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki
miód 1 szklanka
cukier waniliowy 16 g
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe

Masło z cukrem utrzeć na pulchną masę, ciągle ucierając dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Do ciasta dodać miód i przyprawę, ucierać na jednolitą masę. Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po wystygnięciu piernik można przełożyć konfiturą lub kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.09.2013 20:21
Smakowite.
Iwusia 08.05.2013 23:41
pychotka :)
Katarzyna59 15.05.2012 18:18
super
misia53 10.02.2012 21:48
jak pięknie wyglada
Agnik 21.01.2012 22:41
mniam
ewaa 06.01.2012 21:56
pycha
Wafelek2601 12.11.2011 07:56
pyszne
Margo1 05.01.2011 11:44
Lubię ciasto piernikowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak