Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 300 gram
śmietana 12% 3 łyżki
mąka 3 łyżki
marchewka 1
pietruszka 1
czosnek 2 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem grzybowa

Grzyby suszone zamocz i odstaw na parę godzin. Marchewkę i pietruszkę ugotuj. Zmiksuj blenderem grzyby, włoszczyznę, 2 żabki czosnku. Masę posól do smaku. Zupę zagęść mąką i śmietaną. całość gotuj jeszcze około 15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak