Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
polędwica 15 dag
szpinak 20 dag
czosnek ząbki 2 szt
rosół warzywny 2 szklanki
śmietana 200 g
mąka 3 łyżki
masło 3 łyżki
olej 5 łyżek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce ze szpinakiem

Szpinak i roztarty czosnek podsmażyć na maśle. Cielęcinę pokroić w plastry (ok 10 szt), lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, Na cielęcinę wyłożyć wyłożyć szpinak oraz plasterek polędwicy. Mięso zwinąć i spiąć wykałaczką, podsmażyć na oleju, zalać rosołem i gotować ok 40 minut. Po wyjęciu roladek, dodać śmietanę i zagęścić mąką, doprawić solą i pieprzem. Roladki podawać podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.02.2013 01:07
Pyszne
mela25 25.09.2012 19:39
smaczne roladki , pycha
Angelika10 12.06.2012 10:02
Pycha
agata1722
agata1722 20.06.2011 15:53
apetyczny obiadek
Rybciia 06.06.2011 03:25
pycha
jeta72 09.05.2011 10:18
Super przepis, pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak