Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jagód

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 3 szklanki
masło 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
bułka 2 szt
cukier 6 łyżek
cynamon 1 łyżeczka
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jagód

Jagody posypać 4 łyżkami cukru i sokiem z cytryny. Bułki pokroić w kosteczkę, posypać pozostałym cukrem, cynamonem, polać stopionym masłem i wymieszać. Połowę bułki wyłożyć na dno formy, przykryć jagodami i wyłożyć drugą warstwę bułki. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciepłą zapiekankę oblać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.09.2013 22:47
Ciekawy pomysł.
Iwusia 12.08.2012 23:12
pycha
Katarzyna59 19.05.2012 20:52
uwielbiam jagody
Iwona51
Iwona51 24.09.2011 09:38
super
mehia 10.06.2011 19:58
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak