Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur panierowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

amur 1
czosnek 3 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Amur panierowany

Amura oczyść dokładnie i posyp przyprawami (solą ziołową, pieprzem mielonym, papryką mieloną). Kawałki ryby odstaw na co najmniej 24 godziny.
Czosnek obierz i każdy ząbek przekrój na pół. Czosnek smaż na oleju po to, by amur przeszedł jego aromatem.
Rybę zanurz w rozmieszanym widelcem jajku i opanieruj w bułce tartej. smaż około 15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 11.01.2012 20:21
Amura jeszcze nie jadłam :)
Faustyna 12.07.2011 13:23
Uwielbiam ryby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak