Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w imbirze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
sos sojowy 3 łyżki
sos sezamowy 3 łyżki
czosnek ząbki 4 szt
cebula 1 szt
miód 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jogurt naturalny 150 ml
olej 4 łyżki
imbir 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w imbirze

Cebulę, czosnek i imbir bardzo drobno posiekać, zalać sosem sezamowym i sojowym oraz miodem, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Marynatą zalać mięso pokrojone w kostkę, odstawić na 2h w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć chwilę mięso, dodać jogurt, doprowadzić do wrzenia i chwile dusić. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.09.2012 09:10
smaczna
mela25 06.08.2012 08:31
ciekawy przepis
Angelika10 09.11.2011 20:29
Musi być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak