Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mirabelkami
Marcepan rozdrobnić, wyłożyć do naczynia, dodać żółtka, budyń w proszku, resztę cukru i śmietanę, zmiksować.
Masę rozłożyć na cieście, na wyłożyć pozostałe cząstki mirabelek.
margaryna | 1,5 kostki |
cukier puder | 30 dag |
mleko | 6 łyżek |
jaja | 6 szt |
mąka | 60 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mirabelki | 70 dag |
tłuszcz do formy | |
żółtko jajek | 3 szt |
masa marcepanowa | 15 dag |
budyń śmietankowy | 1 szt |
śmietana | 150 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: