Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bałwanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1/5 łyżeczki
mąka 2 szkl.
cukier puder 1/2 szkl.
skórka z cytryny 2 łyżki
maślanka 3/4 szkl.
jajko 2 szt.
masło 1/2 kost.
pasta
cukier puder 2 szkl.
białko
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bałwanki

masło roztopić,wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia,dodać skórkę z cytryny,wymieszać maślankę z jajkami,wlać do miski z mąką dodać masło,wyrobić ciasto i kłaść do foremek na muffinki piec w temp.200st.aż się zrumienią,połączyć cukier z wodą i białkiem i polać ciasteczka z reszty lukru zagnieść masę i zrobić bałwankom brzuszki i główki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.10.2013 12:49
fajny deserek
Wafelek2601 04.07.2013 00:27
Muszą być super
caralajna 30.01.2013 08:25
fajne muffiny
Grazyna0211 15.11.2012 16:01
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak