Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z kasztanami i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
boczek 30 dag
sól
kasztany 1 paczka
masło 5 dag
wino czerwone 70 ml
orzechy włoskie 2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z kasztanami i orzechami

Brukselkę obgotować ok 5 min w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać masło, orzechy i kasztany, wszystko podsmażyć, dołożyć brukselkę, zalać winem i dusić ok 5 minut. Podawać jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.07.2012 18:31
super
Iwona51
Iwona51 22.12.2011 09:36
super
Gosia32
Gosia32 07.06.2011 09:12
nigdy nie jadłam-musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak