Babka Majonezowa

Babka Majonezowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
1/2 mąki pszennej
1/2 szkl.mąki ziemniaczanej
1 cytryna
1 cukier waniliowy
1 łyżka bułki tartej
4 jajka
1 łyżka masła
1 czubata cukru pudru

Wykonanie:
Z białek ubić sztywną pianę,w trakcie ubijania dodać cukier,cukier waniliowy,żółtka i sok z cytryny.Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia wymieszać ze sztywną pianą i na koniec dodać majonez.Formę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.Ciasto wylać do formy z kominkiem.Pieczemy 45min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

11.10.2011 17:16
i to się da jeść ?

iknkirke

16.09.2011 11:36
ciekawy przepis

Kasia89

03.03.2011 11:28
Babka majonezowa jest rewelacja- szybka do zrobienia i równie szybko znika z talerza:)

Emilia22

23.09.2010 07:34
ciekawy przepis

minka

05.06.2010 22:02
zrobiłam, faktycznie dobre :))

irena13

04.06.2010 12:46
zapomniałam -4 ŁYŻKI MAJONEZU !!!

irena13

04.06.2010 12:46
zapomniałam -4 ŁYŻKI MAJONEZU !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat