Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 6 szt
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 16 g
mleko 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 1,5 łyżki
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra orzechowa

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę, dodać mleko, orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej wsypać kakao, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać po połowie do białego i ciemnego ciasta. Ciasto wlewać do formy na przemian - raz jasne, raz ciemne. Piec około 45 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 14.12.2012 23:47
pyszne ciacho
Juleczka20 01.11.2012 18:47
pyszne ciasto
Edyta38 24.04.2011 19:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak