Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne krokiety w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 300 gram
cebula 1
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
kapusta kiszona 0,5 kg
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne krokiety w cieście francuskim

Farsz:
Cebule, czosnek i pieczarki drobno pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kapustę gotuj pół godziny. Wymieszaj całość i dodaj szczyptę soli.

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na mniejsze kawałki. Nafaszeruj kawałki ciasta francuskiego kapustą z pieczarkami. Możesz je zawijać w najróżniejsze kształty (rulony, uszka, kulki).

Krokieciki piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak