Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z grzybami i kapustą
Wymieszaj blenderem mąkę, mleko, wodę, jajko i szczyptę soli. Na patelni rozgrzej olej i smaż naleśniki przez parę minut z obu stron.
Farsz:
Grzyby suszone namocz i odstaw na parę godzin. Pieczarki obierz i pokrój drobno. Cebule poszatkuj. Namoczone suszone grzyby również pokrój w kosteczkę. Wszystko razem usmaż na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną gotuj przez około 30 minut. Kapustę wymieszaj z grzybami, dodaj sól i pieprz do smaku.
Na każdy naleśnikowy placek nałóż trochę farszu i zawiń w cienkie ruloniki. Każdego krokieta zanurz w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim oleju, aż panierka nie nabierze złocistego koloru.
Smacznego!